A muzsikás kismalac és a többiek

Az euritmiaképzés 25. évfordulóján iskolánkból
a 2. és az 5. osztály képviseltette magát.

Előző számunkban beszámoltunk a magyarországi euritmiaképzés 25. évfordulójának decemberi rendezvényéről, melyen a szakma pedagógiai, művészeti és gyógyeuritmiai képviselői egyaránt felvonultak. Az Artemisz Színpad mellett, amely évente átlagosan három előadással lép föl, az euritmiaképzés végzett és jelenlegi hallgatói is részt vettek a nagyszabású rendezvényen.
Az első napon, pénteken az Angyalföldi Művelődési Házban a 4–12. osztályos diákok mutatkoztak be. Szombaton reggel, a délutáni előadást és workshopokat megelőzve 2. és 3. osztályosok léptek föl az IBS színpadán, majd matinéműsort tartottak a gyerekek számára, ahol a Kacor király, a Pipe kisasszony, a Nyúl és a teknős, valamint Weöres Újjé-vi mese című darabok kerültek előadásra. Iskolánkból a négy euritmiatanár lelkes részvétele mellett a 2. és az 5. osztály képviseltette magát.
A 2. osztállyal Kormos István, A muzsikás kismalac című mesét adtuk elő. A színpadra lépés izgalmai ellenére nagyon jó volt velük együtt dolgozni, örömmel csinálták, és számomra ez a legfontosabb.
Az 5. osztály is szépen szerepelt, a visszajelzések alapján a verset és zene euritmiát előadó csapat lendületes együttlétről tett tanúbizonyságot. Rövid volt az időnk, de jó volt együtt készülni erre a szép eseményre.


Ez a rendezvény nagy fordulópont a szakma életében. A Scheily Mária és Clemens Schleuning által indított képzésen a második csoporttól kezdve folyamatosan tanítok, ma is. Jó volt együtt látni mindannyiunkat, megtapasztalni, hogy milyen sokan lettünk. A 25 év hamar elment, megnőttünk, jó érzés volt látni a sok euritmistát, akik nagyrészt a mi tanítványaink. Senki nem volt idegen, hiszen ismerjük egymást, egy fontos ügy, az euritmia művészet ápolása miatt össze vagyunk kötve.

Szentmártony Yvonne

Szólj hozzá!